Menu Sluiten

Relaties zijn altijd wel een issue, maar zeker tijdens het ontwaken van de kundalini. Als een relatie niet bij je past dan zal de kundalini energie je er steeds meer toe bewegen om daar wat aan te doen. Als je je verzet dan krijg je moeilijkheden. Hoe meer je vasthoudt aan iets wat niet van nature bij je hoort, hoe meer je lijdt. En dat wat bij je hoort leeft in je hart.

Grofweg kun je drie soort relaties onderscheiden:

  • Gewone Relaties
  • Soulmate relaties
  • Tweelingziel relaties / Twinflame

Gewone Relaties

Dat zijn relaties die je hebt ruim voordat je kundalini ontwaakt. Het kan best zijn dat je je tweelingziel al bent tegengekomen, maar die herken je waarschijnlijk niet. Gewone relaties zijn gebaseerd op het ego. Daar is niets mis mee, maar het contract wat gesloten is ligt op het vlak van het ego. Wat je het meest om je heen ziet zijn de gewone relaties.

Als zo’n relatie stuk loopt voel je daar pijn van in je ego, maar op een dieper nivo is er niet veel aan de hand

Soulmate relaties

De soulmate relatie ligt dichter bij de ziel. Vandaar dat er ook het woord “soul” in zit. Maar zielemaatjes heb je overal: je moeder, vader, broer of zus, familie, daar zitten altijd soulmates tussen. Daar heb je een grotere klik mee dan gemiddeld. Net of je ze al veel langer kent dan dit leven.

Natuurlijk zijn er buiten je familie ook mensen die een soulmate van je zijn. Oude bekenden, waar je veel in herkent en met wie je en diepe verwantschap voelt die niet stuk kan. Bij gewone relaties kan de band stuk gaan, maar met en soulmate, kan dat niet echt. Het kan wel zijn dat je het contact verbroken hebt, maar als je je bewust bent van je ziel, zal je voelen dat dat alleen uiterlijk is. Er is een innerlijke diepere band die blijvend is. Dat is niet te beredeneren, maar alleen te voelen in je hart.

En met zo’n soulmate kun je ook een relatie krijgen. Die zijn confronterender dan gewone relaties. Ze gaan dieper omdat een groot gedeelte van de verbinding in de ziel ligt. Ze komen op je pad om dingen in je te helen. Of beter gezegd: je een spiegel voor te houden waardoor jij in jezelf ziet wat je in jezelf nog kunt helen.

Een relatie met een soulmate kan heel bevredigend zijn. En in mijn ervaring kun je daar heel goed het gevoel bij krijgen dat je samen oud wil worden. Dat wil echter niet zeggen dat dat ook gebeurt, maar dat is bij geen enkele relatie.

De overeenkomsten kunnen frappant zijn, maar er is en stukje wat mist. En dat is voelbaar, maar je kunt samen heel gelukkig kunt zijn en blijven. Als zo’n relatie stuk loopt is er veel pijn bij beide kanten. Tijd om te helen.

Tweelingziel relatie

Deze relaties komen bijna niet voor. Je kan denken aan Pierre en Marie Curie. Die hadden gemeenschappelijke interesses. Ze kwamen met z’n tweeen omdat ze samen iets kwamen geven aan de mensheid. Tweelingzielen hebben altijd een gezamenlijke opdracht, ze hebben ook soortgelijk werk. Als de ene een healer is, is de andere dat op geheel eigen manier ook. Samen kunnen ze meer neerzetten dan als losse individuen; dan is 1 plus 1 veel meer dan 2.

Op persoonlijk nivo kan het zijn dat ze elkaar tegenkomen en elkaar totaal niet zien staan of herkennen. De verbinding komt vanuit de ziel. En de fysieke verbinding kan pas tot stand komen als er genoeg ziele bewustzijn is bij beiden.

En nu komt de kundalini erbij kijken: de kundalini is een proces wat vanuit de ziel en of kosmos wordt gestuurd. Het ego staat daar buiten. En zolang er teveel identificatie is met het ego (woede, angst, verdriet, emoties, gedachten) is het onmogelijk om de ander te herkennen. Op internet wordt geprobeerd om kenmerken te noemen van je tweelingziel. Maar het is in beginsel een puur zielscontact. En dat kun je alleen maar voelen als je eigen contact met je ziel duidelijk aanwezig is. En dat voel je in de stilte, daar waar niets is, alleen maar leegte.
Kundalini brengt je in die stilte, voorbij je ego, en dan kun je je tweelingziel herkennen.

En toch zijn er kenmerken:

  • Je voelt je thuis bij die ander, zoals je je nog nooit hebt thuis gevoeld, je voelt daardoor hoe je in jezelf thuis bent. En dit kun je alleen maar voelen als je je al tot op grote mate thuis voelt bij jezelf, je ziel
  • Je hebt dezelfde soort interesses als die ander, hetzelfde beroepstype, of dat wat elkaar enorm aanvult en versterkt
  • Jij wil je innerlijke pad blijven volgen en die ander belemmert je niet, die stimuleert je zelfs om jouw pad te volgen omdat dat zijn of haar grootste verlangen is voor jou. Het is voor die ander belangrijker dat jij jezelf vindt dan jullie onderlinge persoonlijke liefde.
  • Die ander kan doen wat hij of zij wil, hoe erg het ook is, je kunt niet anders dan van hem of haar houden. De ergste pijn die je zou kunnen aangedaan door je tweelingziel wordt overspoelt door liefde, zonder het zelfrespect te verliezen.
  • Die ander kan jou het diepst kwetsen van alle mensen die je ooit bent tegengekomen.

Het lastige van dat laatste punt is, dat dat waarschijnlijk ook gaat gebeuren. En dat heeft tot doel jou dichter bij je eigen ziel te brengen. Het kan een scheiding tussen jullie brengen. Een scheiding die buitengewoon pijnlijk is, je zult waarschijnlijk nooit een diepere pijn voelen dan die in je fysieke bestaan. Maar jij bent niet die pijn, want in je ziel ben jij “JIJ”. En daar wil het je brengen, dat is ook waar de kundalini op uit is: jou thuisbrengen. En dat gevoel vertaalt zich op het fysieke vlak als het thuiskomen bij die ander, je tweelingziel.

En het voelt zo:

Gevoel van TweelingzielKundalini gevoel van Tweelingziel

Sex

De beleving van de sexualiteit is ook anders. Bij een gewone relatie is dat veelal fysiek. En daar zijn veel grijstinten in aanwezig. Een vrijpartij van twee verwante zielen is enorm voelbaar in het hart. Er is dan geen denken meer, en er is een verbinding direct voelbaar in het hart. De aantrekkingskracht is dan ook enorm, die gaat voorbij aan alle fysieke dingen. Duidelijk is dan dat de sexuele energie gaat stromen, die komt vanuit het hart. Alle chakra’s doen mee en het is voelbaar in het derde oog of kruin tot aan het wortelchakra.
Dat is zo voor iemand die zich daar van bewust is. Het gaat alle sexuele fantasieen te boven omdat het hart alles bepaalt. Het hart “IS”, jullie harten “ZIJN”. Er is geen enkele wens aanwezig dat het anders moet: het is perfect.

Alan Watts over Sex en Kundalini: