Menu Sluiten

Er zijn steeds meer berichten en meldingen van mensen bij wie Kundalini ontwaakt. De Kundalini energie is een krachtige goddelijke energie die maakt dat we spiritueel in een versnelling komen. De Kundalini huist bij de meeste mensen in slapende toestand onderaan de ruggegraat. Bij het ontwaken van de Kundalini komt die energie uit haar slapende toestand en rijst langzaam op via de ruggegraat naar het hoofd. De Kundalini energie zoekt dan de eenheid met de kosmos. Ik wil graag dit onderwerp bespreekbaar maken en ervaringen delen. Het wordt vaak verzwegen en totaal niet begrepen. De medische wetenschap heeft totaal geen idee van wat dit is.

Kundalini energie

Kundalini Proces

Het ontwaken van de Kundalini is een proces. De Kundalini rijst op door de chakra’s en maakt het hele energie systeem schoon, verwijdert blokkade’s die het in de weg zit om de eenheid te bereiken. Want dat is waar de Kundalini op uit is: vanuit de aarde een eenheid met de kosmos. Het is een proces van schoonmaken. In dit proces kan er pijn in het lichaam zijn. Meestal is er ook sprake van een pijnlijke onderrug, de energie moet er doorheen. Het hangt van je fysieke fitheid af hoeveel last je hiervan hebt. Het kan ook zijn dat er emotionele pijnen komen. Dat is afhankelijk van waar jouw blokkade’s zitten.

In mijn geval was ik fysiek behoorlijk fit, maar ik voelde wel degelijk dat er wat ongemakken in mijn onderrug waren. Maar dat was niet zo vervelend voor me. Wat ik heel erg pijnlijk vond, was de diepe emotionele pijn die ik ervoer. En dat was mijn weg, jouw weg zal anders zijn, jij bent iemand anders, jouw kwaliteiten en blokkade’s zijn anders dan de mijne.

Fysieke Ervaringen

Het ontwaken van de Kundalini is fysiek ook letterlijk voelbaar. Het is een vibrerende zoemende energie die echt voelbaar is in het onderste gedeelte van de rug. Het kan ook voelbaar zijn in de hele rug. Het is alsof je rug of hele lichaam onder stroom staan. En het is net zo fysiek voelbaar als dat je kan voelen dat je handen of benen hebt, of dat je je vingers in het stopcontact steekt. Dat kan heel erg ontspannend aanvoelen, het kan je helpen om beter te kunnen mediteren. Maar het brandt ook je blokkade’s los. En dat … euuh, kan heel erg pijnlijk zijn.

Er zijn mensen die maandenlang op bed moeten liggen omdat ze vanwege hun pijnlijke rug niet uit bed kunnen komen. Tot nog toe heb ik dat niet gehad. Maar ik heb wel maandenlang een emotionele pijn in mijn hart gehad. De pijn van het verlies van een geliefde waar je tot op het bot van hield. De pijn die je hebt als je weet dat dat nooit meer goed komt. De Kundalini is er op uit om jou te leren hoe je daarmee om moet gaan. Naarmate jij leert hoe je om moet gaan met jou issue’s, des te verder kan de Kundalini rijzen. Om weer andere blokkade’s onderweg tegen te komen en jou te leren hoe die op te ruimen. Maar dus ook om je dieper verbonden te voelen met alles om je heen en jeZelf, en dat voelt als pure bliss.

Het is een zegen aan de ene kant, maar het kan buitengewoon pijnlijk zijn. Voor vrijwel iedereen komen er momenten dat je niet meer wil leven. Je zal niet fantaseren over een einde aan je leven maken, maar je smeekt God erom om je komen halen. Zo pijnlijk is het. En toch voel je de zegen, toch weet je diep van binnen dat het en proces is waar je doorheen moet. Dat zal je ook…en daarom wil ik erover delen, voor mensen die willen praten, delen, hulp zoeken. Want vrijwel niemand zal je begrijpen, je voelt je alleen…en toch…weet je.