Menu Sluiten
oorsuizen

Oorsuizen is hetzelfde als tinnitus. Craniosacraal kan je daarbij helpen. Craniosacraal kan je helpen om je kaak en het gebied rond je oren en je gehele zenuwstelsel te ontspannen. Door de ontspanning in kaak en het gebied van de oren kan het oorsuizen aanmerkelijk minder worden. Je hebt daarvoor meestal 4 tot 6 wekelijkse behandelingen voor nodig om het verschil goed te merken. Belangrijk is ook dat je je bewust wordt wanneer je die spanning weer opbouwt. Voor meer uitleg over oorsuizen kun je even naar deze pagina gaan. Je kunt dan zelf ook oefeningen doen volgens het onderstaande filmpje. Deze man heeft zelf ook heel veel last gehad van tinnitus en heeft deze oefeningen uitgevoerd.

Het is wel belangrijk dat je ook behandelingen krijgt omdat je dan echt dieper in de ontspanning komt. De oefeningen zul je dan ook met steeds meer ontspaning uit kunnen voeren waardoor ze effectiever worden.

Voor craniosacraal behandelingen om je te helpen met oorsuizen kun je hier een afspraak met me maken.

Oorzaken van Oorsuizen

Een van de belangrijkste oorzaken van oorsuizen is stress. Als die factor verdwijnt door oefeningen en craniosacraal therapie, zal ook de tinnitus minder worden. Natuurlijk kunnen er ook andere oorzaken zijn van tinnitus zoals een gehoorbeschadiging.

Heel veel mensen zitten teveel in hun hoofd. Daar helpt de maatschappij niet echt: computers, telefoons, televisie, werk, straling enz. maken dat we in ons hoofd gaan zitten. Een craniosacraal behandeling is er op gericht om meer in de rest van het lichaam aanwezig te zijn. Het is belangrijk meer in de voeten aanwezig te zijn.

Austin Goh heeft ook een aantal andere oefeningen die je zelf thuis kunt doen.

Wil je iets meer weten dan kun je bijvoorbeeld kijken op wikipedia